KARIJERA / PROFIL NAŠIH UPOSLENIKA
Imamo različite karaktere i poslove, ujedinjeni zajedno činimo velika djela. Velika porodica za velika postignuća.
Sektor : Pravni sektor
Zanimanje: magistar prava

Amela Lerić, Samostalni stručni saradnik za pravne poslove

Samostalni stručni saradnik za pravne poslove
Amela Lerić, pčela radilica, kako je nazivaju kolege, sistematična je, odgovorna i predana radu. Pravnom timu Bosnalijeka pridružila se u novembru 2012. godine. Na pitanje zašto je došla u Bosnalijek odgovara kratko: „Željela sam da radim u kompaniji u kojoj se vrednuje rad prema zaslugama".

Kao magistar prava, Amela se uključuje u različite vrste pitanja i projekata, između ostalih i u potraživanja interesa kompanije putem sudskih, arbitražnih i upravnih organa u zemlji i inozemstvu te pružanje stručne pravne podrške u poslovima s partnerima. Prati, izučava i tumači domaće i inozemne zakone i sudske prakse iz oblasti privrednog prava i uređenja farmaceutske industrije.

„U mom poslu najveće mi je zadovoljstvo što se stalno susrećem s novim izazovima i oblastima s kojima se do sada nisam susretala. Zadovoljna sam jer radim u internacionalnoj kompaniji koja zapošljava gotovo sve moguće struke iz svih oblasti rada, koje zahtijevaju specifičan pristup u davanju pravnog okvira poslu. Volim takav rad, jer mi omogućava da izlazim iz zone komfora koja mi pruža profesionalni rast", zadovoljno govori Amela i dodaje: „U ovom poslu, vjerovali ili ne, svaki dan putujem, iako samo sjedim za računarom."

Malo ko u kompaniji Bosnalijek zna da ova ozbiljna pravnica mnogo voli ples i da je nekada trenirala salsu. Zaljubljena je i u grupu romanskih jezika te, pored obaveznog engleskog jezika, tečno govori francuski i španski. Odnedavno pohađa i časove italijanskog.

Kratak i vrlo ugodan razgovor sa Amelom završavamo pitanjem: Kako i gdje se vidite u budućnosti?
   
„Niko od nas zasigurno ne zna šta budućnost donosi, ali kada razmišljam o tome, sebe vidim kao osobu koju će moja kompanija isticati kao radnika koji je dao svoj doprinos za njen razvoj u oblasti u kojoj radim", odgovara na kraju Amela.
Ostale priče

decembar 08. 2022 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%