PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

Bosnalijek uručio novac porodicama iz naselja Svrake

Radnici Bosnalijeka su jučer, 16. juna 2014. godine, posjetili mještane naselja Svrake, koji su ostali bez svojih domova, te im uručili novčanu pomoć u vrijednosti 37 hiljada KM. Novac je uručen porodicama Medihe Halilović, Huseina Hadžavdija, Nijaza Halilović, Fikre Sužanj, Alije Halilović i Sabine Durić.


„Veoma smo ponosni na naše radnike koji su uvijek spremni pružiti pomoć onima kojima je najpotrebnija. Tako je bilo i u ovom slučaju, radnici Bosnalijeka su odricanjem jedne dnevnice dali nesebičan doprinos unesrećenim porodicama iz naselja Svrake", istaknuo je predsjednik Sindikalne organizacije Bosnalijeka Edhem Mulaosmanović, te dodao da je zahvaljujući dnevnicama, novčanim donacijama radnika i kolega iz predstavništava Crne Gore i Kosova, te prijatelja iz kompanije Lek, prikupljeno 37 hiljada KM za ovo naselje.

Članovi porodica iz naselja Svrake, kojima je uručen novac, nisu krili svoje veliko zadovoljstvo i radost, jer su im radnici Bosnalijeka pokucali na vrata. Uz kratko druženje i riječi zahvale istaknuli su da je Bosnalijek kompanija koja je pokazala da ima veliko srce.

„Želimo vam mnogo zdravlja, sreće i uspjeha u vašem budućem radu i da Bosnalijek svi vide očima, kojima vas mi gledamo. Ponosni smo jer u BiH imamo kompaniju kao što je Bosnalijek", poručio je radnicima Bosnalijeka Husein Hadžavdija.

Sredinom maja 2014. godine, Bosnu i Hercegovinu su zadesile velike poplave nakon padavina koje su prevazišle rekord posljednjih 120 godina, otkako se vrše mjerenja.  Bosnalijek je izdvojio 120.000KM pomoći u lijekovima, dezinficijensima, hrani i vodi najugroženijim područjima u Bosni i Hercegovini.

U skladu sa odlukom Uprave Bosnalijeka o pružanju pomoći, prvenstveno u lijekovima i dezinficijensima, građanima Bosne i Hercegovine pogođenim nezapamćenim poplavama, formiran je krizni tim Kompanije koji je bio u svakodnevnoj saradnji s kriznim štabovima oba bh. entiteta, Crvenim križom/krstom, štabovima civilne zaštite, domovima zdravlja i Kliničkim centrom Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Kao društveno odgovorna kompanija, Bosnalijek će ostati značajan oslonac široj društvenoj zajednici u skladu sa svojom misijom unapređenja kvaliteta života, te pružiti maksimalnu podršku žrtvama ovih elementarnih nepogoda.
juni 17. 2014
Ranije objavljeno
Zahvaljujući Bosnalijekovoj platofrmi e-ordinacija anonimno i besplatno ... Imunitetom protiv infekcija Bosnalijek dobio EU GMP certifikat za novi pogon, omogućen izvoz svih pr ... 43. rođendan Lysobact® - a Prema portalu Indikator.ba – Iskorak kompanije Bosnalijek najbolji potez ... Dodatna podrška za buduće mame u Bosnalijeku BiH Kampanji „Prvo zdravlje“ pridružio se i FK Velež Amina Kajtaz brend ambasador kompanije Bosnalijek Odluka o preventivnom povlačenju određenog broja serija lijeka RANIBOS® ... Održano tradicionalno druženje sa penzionerima, porodicama poginulih rad ...

juli 27. 2021 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%