PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

Bosnalijek zlatni sponzor 5. Konferencije Udruženja opšte/porodične medicine Jugoistočne Evrope

Bosnalijek je zlatnim sponzorstvom podržao 5. Konferenciju Udruženja opšte/porodične medicine Jugoistočne Evrope, održanoj u Budvi od 25. do 28. maja 2017. godine.


Bosnalijek zlatni sponzor 5. Konferencije Udruženja opšte/porodične medicine Jugoistočne Evrope
Bosnalijek je prepoznao značaj ovog regionalnog stručnog skupa, omogućio je velikom broju ljekara iz BiH, Srbije, Crne Gore i Kosova da prisustvuju Konferenciji koja je okupila oko 700 ljekara iz cijele regije", izjavila je za Aktuelnosti Aida Lokvančić, korporativni produkt menadžer Bosnalijeka.

U okviru zlatnog sponzorstva, organizirana su dva stručna simpozijuma sa aktuelnim temama, na kojima su angažirani vrhunski predavači iz regije. 
Prvi simpozijum održan je 26. maja pod nazivom „Uloga biostimulativnih efekata matične mliječi u unapređenju zdravlja" o čemu je govorila doc. dr. Arijana Meštrović. 

„Doc. dr. Meštrović je farmaceut s dugogodišnjim iskustvom u apotekarskoj praksi i edukaciji. Aktivno je uključena u rad vodećih internacionalnih farmaceutskih organizacija, često je predavač i moderator na internacionalnim konferencijama. Također je predavač na farmaceutskom fakultetu u Splitu i na međunarodnom studiju farmacije na Kipru. Mi smo zaista sretni i počastvovani što smo je imali u ulozi predavača na našem simpozijumu", istaknula je Aida Lokvančić.
 
Ovom stručnom simpozijumu prisustvovalo je oko 250 ljekara iz cijele regije koji su sa oduševljenjem pratili predavanje doc. dr. Meštrović kako zbog interesantnog i korisnog  sadržaja predavanja, tako i zbog načina na koji im je približila materiju.

Drugi stručni simpozijum održan je 27. maja sa temama „Uloga ljekara porodične medicine u tretmanu akutne dijareje" i „Primjena nifuroksazida u tretmanu akutne dijareje". Predavači su bili ugledni gastroenterolozi doc. dr. Predrag Dugalić sa Kliničkog bolničkog centra Zemun i dr. sci. Predrag Jovanović sa Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

Simpozijumu se odazvao veliki broj ljekara koji su s velikom pažnjom slušali izlaganja uvaženih stručnjaka iz oblasti gastroenterologije.


maj 28. 2017
Ranije objavljeno
Zahvaljujući Bosnalijekovoj platofrmi e-ordinacija anonimno i besplatno ... Imunitetom protiv infekcija Bosnalijek dobio EU GMP certifikat za novi pogon, omogućen izvoz svih pr ... 43. rođendan Lysobact® - a Prema portalu Indikator.ba – Iskorak kompanije Bosnalijek najbolji potez ... Dodatna podrška za buduće mame u Bosnalijeku BiH Kampanji „Prvo zdravlje“ pridružio se i FK Velež Amina Kajtaz brend ambasador kompanije Bosnalijek Odluka o preventivnom povlačenju određenog broja serija lijeka RANIBOS® ... Održano tradicionalno druženje sa penzionerima, porodicama poginulih rad ...

juli 27. 2021 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%