COVID 19 / AKTUELNE INFORMACIJE
Naš osnovni zadatak, dok traje pandemija, jeste sačuvati zdravlje naših radnika i osigurati nesmetano snabdijevanje tržišta našim proizvodima.

COVID-19

POMOĆ PENZIONERIMA
BOSNALIJEK SVOJIM PENZIONERIMA PODIJELIO PAKETE SA LIJEKOVIMA I UPLATIO FINANSIJSKU POMOĆ
Nastavljajući tradiciju da svake godine svojim bivšim zaposlenicima dodjeljuje prigodne poklone, Bosnalijek je ovaj put osigurao dostavu paketa sa lijekovima svim svojim penzionerima.
Više
Saopštenje za javnost
BOSNALIJEK DONIRAO LIJEKOVE USTANOVAMA ZA BRIGU O DJECI I OMLADINI, HUMANITARNIM ORGANIZACIJAMA I ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA
Najveći bosanskohercegovački proizvođač lijekova Bosnalijek od početka pandemije COVID-19 u potpunosti je svoje poslovanje fokusirao na snabdijevanje medicinskih ustanova i građana Bosne i Hercegovine svim svojim proizvodima.
Više
OJAČAJTE IMUNITET
POMOZITE ORGANIZMU DA NADOKNADI VITAMIN D TOKOM UČESTALOG BORAVKA KUĆI
Vitamin D jača imunološki sistem i važan je faktor u borbi protiv svih vrsta infekcija. Nedostatak vitamina D, tokom zimskih mjeseci kad je manje sunca, povezan je sa većom učestalošću bolesti koje se češće javljaju zimi, poput respiratornih virusnih infekcija.
Više
Korona virus
Za jači imunitet - Kako nos i usta učiniti otpornijim na prolazak virusa?
Svi uzročnici virusnih infekcija, pa tako i koronavirus, u organizam najčešće ulaze na nos i usta. Zbog toga se u okviru preventivnih mjera, među kojima je naročito važno izbjegavanje dodirivanja usta i nosa i higijena ruku, preporučuje i očuvanje sluznice usne i nosne šupljine.
Više
COVID-19
Dok traje kriza uzrokovana pandemijom COVID 19 snabdijevanje tržišta Bosne i Hercegovine prioritet za Bosnalijek
Unatoč teškoj situaciji uslovljenoj pandemijom COVID-19, Bosnalijek d.d. Sarajevo radi punim kapacitetom, a njegovi radnici čine sve što je u njihovoj moći da osiguraju nesmetano snabdijevanje tržišta u Bosni i Hercegovini.
Više
COVID-19
Kontinuirano provodimo mjere kako bi se maksimalno zaštitili radnici
Od početka krize, sa proglašenjem epidemije virusa COVID - 19 u Bosnalijeku je prioritet zaštita zdravlja uposlenika. Svjesni značaja Bosnalijeka za društvenu zajednicu i neophodnosti nastavka rada, kako država ne bi došla u situaciju deficita osnovnih lijekova, uveden je niz zaštitnih mjera, kako bi se spriječila pojava i širenje COVID - 19 među uposlenicima, što je trenutno naša osnovna misija.
Više

august 08. 2020 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%