KARIJERA / PROFIL NAŠIH UPOSLENIKA
Imamo različite karaktere i poslove, ujedinjeni zajedno činimo velika djela. Velika porodica za velika postignuća.
Sektor korporativne finansije
Zanimanje: službenik

Fedina Pašić, Likvidator

Likvidator
Svaka kompanija ima lidere na svim nivoima rada koji prenose svoja znanja mladim kolegama. U Sektoru korporativne finansije mlade kolege imaju sreću što mogu da uče i rade s Fedinom Pašić, koja je u Bosnalijeku cijeli svoj radni vijek. Profesionalni razvoj počela je u ovoj kompaniji 1982. godine. Danas je zadovoljna što je imala priliku da provede sve ove godine u Bosnalijeku koji je postao njen drugi dom.

„Izuzetno sam zahvalna što sam u životu imala sreću da na početku svoje karijere odaberem kompaniju koja uvažava struku i zaposlenike predane poslu," kaže Fedina Pašić i dodaje: „O Bosnalijeku sam slušala još dok sam bila djevojčica i tada se rodila želja da u njemu provodim svoje radne dane i sate. Moj otac je Bosnalijekov penzioner. Radio je kao tehnolog i voljela sam da slušam njegove priče koje je donosio s posla. Zahvaljujući njemu, zavoljela sam ovo mjesto u kojem provodim sretne godine svog života. Znate, moj prvi susret s Bosnalijekom je bio na dodjeli novogodišnjih paketića i još uvijek čuvam igračku koju sam dobila u prvom Bosnalijekovom paketiću."
 
Kao likvidator plaća Fedina obavlja poslove obračuna, uvezivanja radnog staža, obrađuje zahtjeve za radni staž, bolovanje, porodiljske naknade, kredite, subvencije... Sve su ovo aktivnosti zbog kojih je u svakodnevnom kontaktu s bankama, Penzijsko-invalidskim osiguranjem, Zavodom za zdravstveno osiguranje, Poreznom upravom i kolegama iz Bosnalijeka. Stoga, vrlo često ćete je zateći  u telefonskom razgovoru, ali uvijek i nasmijanu.
 
„Ispunjava me komunikacija s pozitivnim i optimističnim ljudima. Međutim, događa se da trebam komunicirati i sa onima koji u svemu vide zastoj i problem. Ne ljutim se. Svjesna sam da je malo pozitivnih ljudi zbog nedaća s kojima se nose. Ipak, ne dam da me njihova energija savlada. Kada osjetim da prema meni ide negativan val, sjetim se riječi Sulejmana Bugarija i bude mi lakše: 'Ako je more život, a talasi problem koje on sa sobom nosi, nemojte bježati i kukati. Jednostavno naučite surfati. Tako će vam svaki val, ma koliko velik bio, predstavljati samo novi izazov i priliku za usavršavanje'," sa osmijehom govori Fedina.
 
Kolege iz Bosnalijeka je izuzetno cijene ne samo zbog stručnosti, već i zbog uslužnosti, jer saradnja s Fedinom znači završetak poslova u najkraćem mogućem roku.
 
„Maksmalno sam zadovoljna radom i uvjetima rada u Bosnalijeku te uvijek govorim mladim kolegama da je dobra i pozitivna komunikacija više od pola obavljenog posla. Kao što rekoh, Bosnalijek je moj drugi dom, pa se nadam da ću iz ove kompanije otići zdrava i sretna u penziju i tako opet biti povezana sa svojim kolegama družeći se s njima svake godine na Porodičnom danu Bosnalijeka."
Ostale priče

decembar 08. 2022 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%