PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

Mladi rukometaši Izviđača i Borca pobjednici 4. LYSOBACT® Međunarodnog turnira -Više od igre -

Pod generalnim sponzorstvom Bosnalijeka, 4. LYSOBACT® Međunarodni rukometni turnir za dječake “Više od igre” završen je podjelom pehara i nagrada 01. septembra 2019. godine, u Sarajevu.


Mladi rukometaši Izviđača i Borca pobjednici 4. LYSOBACT® Međunarodnog turnira -Više od igre -

Turnir je obuhvatio dvije kategorije dječaka, U15 u kojoj su nastupili dječaci 2004. i 2005. godište, te U17 u kojoj su nastupili dječaci 2002. i 2003. godišta. Ljubitelji rukometa imali su priliku uživati u odličnoj igri mladih rukometaša iz BiH, regiona i Evrope.

Nagrade najboljima su uručili Zuhdija Korkarić, selektor U17 Selekcije grada Sarajeva, proslavljeni rukometni golman Bosne i Hercegovine Adnan Šabanović, ispred organizacionog odbora Dejan Radović, te Amela Mujanović ispred Bosnalijeka.

„Zadovoljstvo nam je biti generalni sponzor 4. Međunarodnog rukometnog turnira za dječake Više od igre, koji ove godine nosi naziv našeg najpopularnijeg brenda LYSOBACT®.

Bosnalijek je društveno odgovorna kompanija koja je u svom svakodnevnom djelovanju u potpunosti posvećena brizi o zdravlju kao osnovnoj životnoj vrijednosti, koju zagovaramo i putem našeg novog korporativnog slogana „Prvo zdravlje", kontinuiranim ulaganjem u najbolji način održavanja zdravlja, a to je sport", istakla je Amela Mujanović na press konferenciji povodom otvaranja turnira, te dodala: „Sportske aktivnosti su uvijek bile temelj zdravog razvoja djece i sticanja zdravih navika, a nama je drago podržati ono što je u skladu sa našom misijom unapređenja kvaliteta života."

Ovogodišnji turnir je pokazatelj da se u Bosni i Hercegovini igra sjajan rukomet, naročito u mlađim kategorijama koje su pokazale odličan potencijal bh. rukometa. Po prvi put osvajači turnira su iz BiH, što je dokaz odličnog rada u mlađim slekcijama.
septembar 6. 2019
Ranije objavljeno
Neaktivnim oblicima u sastavu B12 – važne medicinske činjenice o aktivn ... Održana trodnevna „Škola EKG-a i srčanih aritmija“ Bosnalijek i Klinika za neurologiju UKC Tuzla 10 godina tradicionalno po ... Radnici Bosnalijeka organizovali akciju darivanja krvi Bosnalijek sufinansira putne troškove šest stipendista koji će studirati ... Bosnalijek najpoželjniji poslodavac Bosne i Hercegovine u oblasti farmac ... Bosnalijek podržao zlatnim sponzorstvom Kongres X Foruma porodične/obite ... Bosnalijek proglašen međunarodnom farmaceutskom kompanijom godine na trž ... Međunarodni naučni simpozij na temu “Šta smo naučili o posljedicama COVI ... Održana 13. škola EKG – a i srčanih aritmija

maj 17. 2022 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%