PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

Održan Treći kongres farmaceuta Crne Gore u Bečićima

U organizaciji Farmaceutske komore Crne Gore i Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore – Studijskog programa Farmacija, te uz prisustvo velikog broja inostranih i domaćih renomiranih predavača, uspješno je završen Treći kongres farmaceuta Crne Gore sa međunarodnim učešćem pod nazivom "Novi horizonti u farmaciji – izazovi i mogućnosti. Bosnalijek je prepoznao regionalni značaj Kongresa, te iskoristio priliku za uspješnu promociju najžnačajnih korporativnih brendova ali i same kompanije.


Održan Treći kongres farmaceuta Crne Gore u Bečićima

Bosnalijek je kao jedan od sponzora Kongresa učestvovao sa dva predavanja, dvije poster prezentacije rezultata studija u kojima je ispitana efikasnost i sigurnost lijeka Enterofuryl® u Crnoj Gori, te sa promotivnim štandom. Navedene aktivnosti su privukle veliku pažnju učesnika Kongresa.

Prvo predavanje u organizaciji Bosnalijeka održao je renomirani predavač prof. dr. Nenad Ugrešić sa Katedre za farmakologiju, Farmaceutskog fakulteta iz Beograda na temu „Uloga i značaj lizozima u liječenju oboljenja sluznice usne šupljine i grla".

 Prof. dr. Ugrešić je tokom predavanja istakao prednosti lizozima koji svojim višestrukim korisnim terapijskim delovanjima pomaže u zaštiti i ozdravljenju sluznice usta i grla, te dodao:

„Jedinstveni sastav LYSOBACT® proizvoda baziran je na lizozimu, prirodnom faktoru lokalnog imuniteta sluznice, koji svojim višestrukim korisnim delovanjima pomaže u zaštiti i ozdravljenju sluznice usta i grla, te predstavlja odličan terapijski izbor za uzročno i simptomatsko lečenje akutnih upala sluznice usta i grla."

Drugo predavanje je održala doc. dr. Brigita Smolović sa Odjeljenja gastroenterohepatologije, Kliničkog centra Crne Gore na temu „Uloga farmaceuta u tretmanu akutne dijareje".

„U svakodnevnoj praksi suočeni smo sa porastom broja pacijenata koji imaju akutnu infektivnu dijareju, a dio pacijenata se i hospitalizira zbog ozbiljne dehidratacije, u nekim slučajevima i intoksikacije.

Uz obaveznu rehidracijsku terapiju, lijek koji je neophodan za smanjenje i zaustavljanje ovakve dijareje je jedinstveni crijevni antiinfektiv – ENTEROFURYL®(nifuroksazid)", istakla je doc. dr. Smolović.

Doc. dr. Smolović je dodala da je klinički dokazan niz terapijskih prednosti primjene ENTEROFURYL® - a u odnosu na najčešće primjenjivane probiotike.

Kongres je okupio više od 700 učesnika iz BiH, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Albanije, Kosova, Slovenije, Nizozemske, Turske, SAD-a i Kanade.

Obzirom na međunarodni karakter, Kongres je bio prilika za afirmaciju farmaceutske djelatnosti, te za podsticanje stručne i naučne saradnje u regionu i šire.maj 15. 2019
Ranije objavljeno
Neaktivnim oblicima u sastavu B12 – važne medicinske činjenice o aktivn ... Održana trodnevna „Škola EKG-a i srčanih aritmija“ Bosnalijek i Klinika za neurologiju UKC Tuzla 10 godina tradicionalno po ... Radnici Bosnalijeka organizovali akciju darivanja krvi Bosnalijek sufinansira putne troškove šest stipendista koji će studirati ... Bosnalijek najpoželjniji poslodavac Bosne i Hercegovine u oblasti farmac ... Bosnalijek podržao zlatnim sponzorstvom Kongres X Foruma porodične/obite ... Bosnalijek proglašen međunarodnom farmaceutskom kompanijom godine na trž ... Međunarodni naučni simpozij na temu “Šta smo naučili o posljedicama COVI ... Održana 13. škola EKG – a i srčanih aritmija

maj 19. 2022 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%