PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

Održana 13. škola EKG – a i srčanih aritmija

Trinaesta škola EKG – a i srčanih aritmija održana je u hotelu "Monti" na Igmanu od 15. do 17. oktobra 2021. godine. Trodnevnu školu za mlade ljekare organizovali su Kardiološki edukativni centar Sarajevo (KECS) i najveći bosanskohercegovački proizvođač lijekova Bosnalijek, kao glavni pokrovitelj.


Održana 13. škola EKG – a i srčanih aritmija

U školi je učestvovalo 45 mladih ljekara, specijalizanata i specijalista iz cijele Bosne i Hercegovine. Predavanja su pokrivala tematiku od osnova EKG – a, mehanizama nastanka aritmija do najučestalijih poremećaja, sindroma i bolesti srca. Škola je bila interaktivnog karaktera sa radionicama i prikazima slučaja.

Nakon registracije uslijedilo je upoznavanje učesnika, glavnog pokrovitelja i predavača. Potom su održana uvodna predavanja o KECSu i Bosnalijeku.

Drugog dana škole održan je veći broj predavanja, nakon kojih su uslijedile radionice i okrugli stolovi sa prikazima iz prakse.

Predavanja su održana i trećeg dana, kao i podjela certifikata o učešću te materijala sa svim prezentacijama predavača.

KECS članovi su podijelili učesnicima ulazne i izlazne testove sa pitanjima vezanim za edukativne jedinice obrađene u ovoj školi, kao i evaluacione listove, kako bi se dobio uvid o efikasnosti rada ove škole. Rezultati su bili više nego zadovoljavajući te će posebno biti objavljeni.  

Do sada u školama EKG-a i srčanih aritmija učestvovalo je više od 600 mladih ljekara iz cijele Bosne i Hercegovine.

 

 oktobar 18. 2021
Ranije objavljeno
Bosnalijekova putna apoteka, efikasna rješenja za siguran i ugodan odmor ... Stotine studenata i učenika iz BiH posjetilo Bosnalijek Održano prvo takmičenje u prikazima slučaja u onkologiji Bosnalijek dvije decenije najbolji prijatelj porodice SOS mame Fikrete Organizirano druženje penzionera u okviru kampanje „Dani Bosnalijeka“ ... Počinje korporativna kampanja „Dani Bosnalijeka“ Neaktivnim oblicima u sastavu B12 – važne medicinske činjenice o aktivn ... Održana trodnevna „Škola EKG-a i srčanih aritmija“ Bosnalijek i Klinika za neurologiju UKC Tuzla 10 godina tradicionalno po ... Radnici Bosnalijeka organizovali akciju darivanja krvi

juli 03. 2022 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%