PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

Održano prvo takmičenje u prikazima slučaja u onkologiji

Prvo takmičenje u prikazima slučaja u onkologiji, pod nazivom „Oncology Case Report Award Competition“, održano je online 18. 5. 2022. godine, u organizaciji Bosnalijeka i Udruženja onkologa u BiH.


Održano prvo takmičenje u prikazima slučaja u onkologiji

Ovaj projekat za cilj ima razmjenu iskustava, promociju naučnoistraživačkog rada i unapređenje zdravstvene zaštite pacijenata te predstavlja izvanrednu priliku za razmjenu znanja iz svih polja onkologije, učenje novih dijagnostičkih i terapijskih smjernica, obnavljanje starih i sklapanje novih prijateljstava u jednom kolegijalnom takmičarskom duhu. Održana je i prezentacija pod nazivom "Bosnalijekov portfolio u suportivnoj farmakološkoj terapiji onkološkog pacijenta".

Za takmičenje se prijavilo trinaest mladih ljekara onkologa ili specijalizanata onkologije iz Bosne i Hercegovine, a stručna komisija, sastavljena od eminentnih ljekara iz cijele Bosne i Hercegovine, odabrala je šest najboljih za završno takmičenje. Svaki od njih je, kroz desetominutno prezentiranje, imao priliku da prikaže svoje iskustvo iz prakse.

U samom finalu, izlagače je ocjenjivala komisija, ali i prisutne kolege koji su glasali „voting sistemom". Tri najbolja rada su i nagrađena.juni 9. 2022
Ranije objavljeno
Bosnalijek organizovao stručna predavanja u Tuzli Bosnalijek obara vlastite rekorde poslovanja Bosnalijek podržao generalnim sponzorstvom Kongres XI Foruma porodične/o ... Bosnalijek obilježio 100 godina od otkrića lizozima i 46 godina od počet ... Bosnalijek podržao „Gimnazijadu 2022“ U Mostaru održan V Kongres psihijatara BiH U Tuzli održan 30. Međunarodni podunavski psihijatrijski simpozij Održana XV škola EKG – a i srčanih aritmija Posjeta ljekara Kliničkog centra iz Prištine U Sarajevu održan IX Kongres kardiologa BiH

januar 29. 2023 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%