PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

Počinje najmasovnije takmičenje u malom nogometu za srednjoškolce u BiH - Royal SPORT Jelly Liga srednjih škola KS

U nedjelju, 7. februara 2016. godine, u maloj sali centra Skenderija u 10:30h, svečano će biti otvorena Liga srednjih škola. Organizator ovog najmasovnijeg amaterskog fudbalskog takmičenja u BiH, koje ove godine nosi naziv Royal SPORT Jelly Liga srednjih škola KS, jeste Udruženje za razvoj sporta Sport Centar (URS SC).


Počinje najmasovnije takmičenje u malom nogometu za srednjoškolce u BiH - Royal SPORT Jelly Liga srednjih škola KS
U skladu sa svojom misijom podrške razvoju šire društvene zajednice Bosnalijek je generalni pokrovitelj ovog značajnog takmičenja. Kao prijatelj sporta, posebno kada je riječ o djeci i omladini, aktivno učestvuje u njegovoj organizaciji. „Podrška Bosnalijeka usmjerena je ne samo na područja prevencije i očuvanja zdravlja, već i na projekte koji unapređuju i stvaraju zdrave životne navike kod mladih ljudi", istaknuo je marketing menadžer Bosnalijeka Kenan Kekić. Prema njegovim rječima, Liga srednjih škola Kantona Sarajevo ove godine nosi naziv Royal SPORT Jelly, što označava nastavak saradnje URS Sport Centar i Bosnalijeka.

Osnovna svrha projekta Liga srednjih škola Kantona Sarajevo, kroz koji je prodefiliralo mnogo sadašnjih profesionalnih fudbalera, jeste stvaranje sportskog ambijenta za mlade u Kantonu Sarajevo. U ovaj projekt uključene su sve škole s područja KS-a. Pored Bosnalijeka kao generalnog pokrovitelja, Royal SPORT Jelly Liga srednjih škola KS se održava i uz pokroviteljstvo Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Pred oko tri stotine dječaka i stotinu djevojčica je tri mjeseca uzbudljivog takmičenja. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da dođu u malu dvoranu Skenderija i podrže mlade sportiste. Sve informacije, slike, izvještaje, najbolje strijelce i rezultate svakodnevno ćete moći pratiti na portalu www.scsport.ba u rubrici Liga srednjih škola.


februar 6. 2016
Ranije objavljeno
Neaktivnim oblicima u sastavu B12 – važne medicinske činjenice o aktivn ... Održana trodnevna „Škola EKG-a i srčanih aritmija“ Bosnalijek i Klinika za neurologiju UKC Tuzla 10 godina tradicionalno po ... Radnici Bosnalijeka organizovali akciju darivanja krvi Bosnalijek sufinansira putne troškove šest stipendista koji će studirati ... Bosnalijek najpoželjniji poslodavac Bosne i Hercegovine u oblasti farmac ... Bosnalijek podržao zlatnim sponzorstvom Kongres X Foruma porodične/obite ... Bosnalijek proglašen međunarodnom farmaceutskom kompanijom godine na trž ... Međunarodni naučni simpozij na temu “Šta smo naučili o posljedicama COVI ... Održana 13. škola EKG – a i srčanih aritmija

maj 19. 2022 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%