PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

Poziv za učešće na takmičenju prikaza slučaja – Bosnalijek Case Report League 2019 (BCRL 2019) za ljekare porodične/obiteljske medicine – članove Udruženja doktora porodične/obiteljske medicine KS

Posebno nam je zadovoljstvo uputiti poziv svim ljekarima porodične/obiteljske medicine, članovima Udruženja doktora porodične/obiteljske medicine KS, da učestvuju u takmičenju prikaza slučaja – Bosnalijek Case Report League 2019 (BCRL 2019).


Poziv za učešće na takmičenju prikaza slučaja – Bosnalijek Case Report League 2019 (BCRL 2019) za ljekare porodične/obiteljske medicine – članove Udruženja doktora porodične/obiteljske medicine KS

Bosnalijek Case Report League 2019je projekat koji ima za cilj da podstakne i ohrabri mlade kolege u njihovoj edukaciji, prezentiranju radova - prikaza slučaja, naučnoistraživačkom radu, međusobnom upoznavanju i razmjeni iskustava iz prakse.

Svoje radove možete poslati na e-mail adresu CaseReport.League@Bosnalijek.ba u formi PowerPoint prezentacije, najkasnije do 30.06.2019. godine.

Rad treba da sadrži ime/imena autora, naziv ustanove, uvod, prikaz slučaja i zaključak.

Prikaz slučaja predstavlja najvažniji dio rada i treba da sadrži osnovne podatke o pacijentu (poštujući privatnost pacijenta), opis kliničke slike, anamnezu bolesti, dijagnostičke procedure koje su sprovedene, terapiju koja se ordinira, te ishod ili ishode terapije.

U sklopu prikaza slučaja možete prikazati i sva druga oboljenja koja je pacijent imao ili trenutno ima, a koja su mogla imati uticaj na oboljenje/slučaj koje namjeravate prikazati. Također, u zaključku navedite ishod liječenja, te uticaj navedenog slučaja na vašu buduću praksu.

Kriteriji koji će se uzimati kod ocjenjivanja su zanimljivost i kompleksnost slučaja, dokumentiranost, odnosno prikaz dijagnostičkih metoda, uključenost drugih medicinskih i nemedicinskih službi, članova porodice, ispravnost ordinirane terapije i doprinos slučaja nauci.

Stručna komisija koju čine ugledni članovi Udruženja doktora porodične/obiteljske medicine KS će ocjenjivati stručne radove, pri čemu će svaki rad bodovati od 1 do 10, a 10 radova koji budu imali najveći broj bodova bit će prezentirani na finalnom eventu Bosnalijek Case Report League, koji će se održati u Sarajevu 14.11.2019. godine.

Tri najbolja rada bit će nagrađena odlaskom u Berlin na WONCA Europe Region Conference 2020. godine, sa svim plaćenim troškovima. Naravno i ostalih sedam radova dobit će vrijedne nagrade.

Budite dio uspješne priče i učestvujte u takmičenju Bosnalijek Case Report League 2019.april 10. 2019
Ranije objavljeno
Neaktivnim oblicima u sastavu B12 – važne medicinske činjenice o aktivn ... Održana trodnevna „Škola EKG-a i srčanih aritmija“ Bosnalijek i Klinika za neurologiju UKC Tuzla 10 godina tradicionalno po ... Radnici Bosnalijeka organizovali akciju darivanja krvi Bosnalijek sufinansira putne troškove šest stipendista koji će studirati ... Bosnalijek najpoželjniji poslodavac Bosne i Hercegovine u oblasti farmac ... Bosnalijek podržao zlatnim sponzorstvom Kongres X Foruma porodične/obite ... Bosnalijek proglašen međunarodnom farmaceutskom kompanijom godine na trž ... Međunarodni naučni simpozij na temu “Šta smo naučili o posljedicama COVI ... Održana 13. škola EKG – a i srčanih aritmija

maj 19. 2022 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%