KARIJERA / PROFIL NAŠIH UPOSLENIKA
Imamo različite karaktere i poslove, ujedinjeni zajedno činimo velika djela. Velika porodica za velika postignuća.
Sektor korporativna prodaja
Zanimanje: diplomirani ekonomista

Zlatan Pilipović, Voditelj ključnih klijenata

Voditelj ključnih klijenata
„Bosnalijek je mjesto gdje svi mogu ostvariti svoje profesionalne snove, naravno, uz predan rad, trud i disciplinu. Uzevši u obzir da sam prije Bosnalijeka radio za druge respektabilne kompanije, slobodno mogu reći da sam našao mjesto gdje pripadam", na početku razgovora ističe Zlatan Pilipović.

Zlatan je u Bosnalijek došao 2010. godine, jer, kako kaže, čuo je da ova kompanija prednjači u svim elementima poslovanja. Naglašava da mu je veliko zadovoljstvo raditi u okruženju s jasno određenim ciljem i misijom, gdje su zaposlenici uvijek na prvom mjestu. Kada kompanija kontinuirano ulaže u razvoj zaposlenika, njihovo znanje, sposobnosti i kreativnost, uz poticajno radno okruženje koje inspirira na izvrsnost, nije teško postizati odlične rezultate, reći će vam Zlatan.

„Na poslovima prodaje radim dugi niz godina i svakog dana nešto novo naučim. Upravo je to ono što me stimulira i ispunjava. Odnos s kolegama je odličan i blizak. Budući da najveći dio dana provodim na radnom mjestu, dobra atmosfera i kolegijalni odnosi izuzetno su mi važni", govori Zlatan.
Poslovi prodaje u Bosnalijeku su dinamični i svaki dan je i novi izazov za Sektor korporativna prodaja. Klijenti na tržištu zahtijevaju brz odziv, ali i dobro poznavanje njihovih potreba. Proaktivan i ažuran rad u ovom sektoru nije poželjan već je obavezan. Borba za pomjeranje granica i osvajanje novih tržišta širom svijeta diktira brz tempo u stvaranju lojalnih klijenata.
"Ozbiljnost i konstantna fokusiranost na klijente u mom radu su vrlo značajne. Biti konkurentan s drugim međunarodnim kompanijama je posao koji vas stalno drži budnim, istovremeno  sretnim kada vidite sve veći broj zadovoljnih klijenata i veći udio na tržištu. Gotovo uvijek imam osjećaj da sam na liniji fronta koja me stimulira da radim svaki dan sa sve većom predanošću,” zadovoljno govori Zlatan.

Svakodnevna komunikacija s klijentima širom svijeta je kompleksna, ali, svakako, i izuzetno inspirativna. Zato smo pitali Zlatana poželi li možda nekada da radi u nekom novom okruženju, možda drugačijoj radnoj kulturi. Kako i gdje se vidite u budućnosti?  

„Sada ne mogu zamisliti da nisam dio Bosnalijekovog tima. Svjestan sam svog truda i doprinosa koji zajedno s kolegama ulažem u rast našeg posla. Kada ste svjesni da razvijate ne samo sebe nego i okruženje čiji ste dio, ne možete se zamisliti na drugom mjestu. Bosnalijek u budućnosti definitivno vidim kao tržišnog lidera na prostoru jugoistočne Evrope, a sebe kao dio tima koji će taj cilj i ostvariti."
Ostale priče

decembar 06. 2022 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%