PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

Bosnalijek i ove godine osigurao poklone prvačićima, a roditeljima slobodan dan

Svjesna činjenice da je za svako dijete i njegove roditelje polazak u prvi razred osnovne škole jedan od najvažnijih događaja u životu, kompanija Bosnalijek je i ove godine uručila prigodne poklone svim prvačićima svojih uposlenika, dok je roditeljima osigurano plaćeno odsustvo sa posla.


 Bosnalijek i ove godine osigurao poklone prvačićima, a roditeljima slobodan dan

Najveći domaći proizvođač lijekova na ovaj način nastavlja svoju, sada već višegodišnju praksu, kojom uposlenicima osigurava da se u potpunosti posvete značajnoj prekretnici za svaku porodicu.

"Želimo osigurati da naši uposlenici mogu biti u potpunosti posvećeni ovako važnim događajima i dragocjenim porodičnim trenucima. Vjerujemo da osiguravanje slobodnog dana podržava ravnotežu između posla i privatnog života naših uposlenih, a ujedno naglašava i opredjeljenje kompanije ka njegovanju poslovnog okruženja koje cijeni porodicu i njen zdrav razvoj. Svjedoci smo da su porodične vrijednosti itekako ugrožene i želja nam je da damo svoj doprinos održavanju zdravog i sretnog okruženja porodicama naših uposlenih pa time, koliko možemo, utičemo i na cjelokupno društvo. Nadamo se da će pokloni izmamiti osmijehe našim prvačićima i inspirisati ih da s entuzijazmom prigrle veliko putovanje koje započinju upisom u školu”, poručili su iz Bosnalijeka.

Odluka o osiguravanju plaćenog odsustva uposlenicima čija djeca kreću u školu nastavak je prakse društveno odgovornog poslovanja Bosnalijeka, usmjerene ka promovisanju brige i stvaranju uslova za sretnije djetinjstvo.

Bosnalijek već duže vrijeme svim svojim uposlenicama koje postanu majke osigurava novčanu naknadu u visini od 2.000 KM, a i u narednom periodu nastavit će podržavati, kako svoje uposlenike, tako i širu društvenu zajednicu.septembar 1. 2023
Ranije objavljeno
Više od 20 godina Bosnalijek podržava prvu porodicu iz SOS Dječijih sela ... U Bosnalijeku i ove godine obilježen Svjetski dan dijabetesa Bosnalijek podržao sponzorstvom 8. Studentski kongres Hrana – Ishrana – ... Bosnalijek generalni sponzor najvećeg kongresa farmaceuta u Bosni i Herc ... Održana Škola EKG-a i srčanih aritmija Bosnalijek ponosni sponzor ovogodišnje sarajevske „Gimnazijade“ U Sarajevu otvoren prvi Muzej farmacije u BiH Bosnalijek podržao održavanje Festivala mentalnog zdravlja U Budvi održan III Simpozij o atrijalnoj fibrilaciji (AF Sonar) Bosnalijek i ove godine osigurao poklone prvačićima, a roditeljima slob ...

decembar 02. 2023 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%