PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

Ambasadorica Savezne Republike Nigerije posjetila Bosnalijek

Ambasadorica Savezne Republike Nigerije, NJ.E. dr. Modupe E. Irele, posjetila je najveću farmaceutsku kompaniju u Bosni i Hercegovini Bosnalijek te održala sastanak sa Upravom kompanije.


Ambasadorica Savezne Republike Nigerije posjetila Bosnalijek

Na sastanku je razgovarano o razvoju bilateralnih i trgovinskih odnosa između BiH i Nigerije te nastavku ranije započete saradnje i plasmanu lijekova Bosnalijeka na najveće afričko tržište, u zemlju sa najvećim brojem stanovnika u Africi.

Generalni direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović istakao je na sastanku rekordne poslovne rezultate kompanije u 2022. godini, čime je potvrđeno da je Bosnalijek jedna od najuspješnijih kompanija u BiH i jedan od regionalnih lidera u farmaceutskoj industriji.

„Bosnalijek u ovom trenutku posluje na četiri kontinenta, a njegove proizvode koriste milioni ljudi u 28 država svijeta", istakao je direktor Uzunović i dodao da će Bosnalijek nastaviti sa poslovnom politikom izgradnje i osnaživanja svoje pozicije na najzahtjevnijim inostranim tržištima.juni 22. 2023
Ranije objavljeno
Više od 20 godina Bosnalijek podržava prvu porodicu iz SOS Dječijih sela ... U Bosnalijeku i ove godine obilježen Svjetski dan dijabetesa Bosnalijek podržao sponzorstvom 8. Studentski kongres Hrana – Ishrana – ... Bosnalijek generalni sponzor najvećeg kongresa farmaceuta u Bosni i Herc ... Održana Škola EKG-a i srčanih aritmija Bosnalijek ponosni sponzor ovogodišnje sarajevske „Gimnazijade“ U Sarajevu otvoren prvi Muzej farmacije u BiH Bosnalijek podržao održavanje Festivala mentalnog zdravlja U Budvi održan III Simpozij o atrijalnoj fibrilaciji (AF Sonar) Bosnalijek i ove godine osigurao poklone prvačićima, a roditeljima slob ...

decembar 02. 2023 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%