PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

Bosnalijek donirao 32.000 KM za porodicu iz SOS Dječijih sela BiH

Najbolji prijatelj - 12 godina pokriva troškove jedne SOS porodice.
Nedim Uzunović, v.d. direktor Bosnalijeka, i Siniša Baljo, direktor za razvoj programa SOS Dječijih sela BiH, potpisali su u SOS Dječijem selu Sarajevo Ugovor o donaciji ukupne vrijednosti 32.000,00 KM.


Bosnalijek donirao 32.000 KM za porodicu iz SOS Dječijih sela BiH
Ovom vrijednom donacijom pokrivaju se godišnji troškovi hrane, higijenskih proizvoda, odjeće, obuće i školskog materijala za jednu SOS porodicu. Bosnalijek već 12 godina zaredom vrlo posvećeno podržava rad SOS Dječijih sela BiH, čime se svrstava među najvjernije i najbolje prijatelje organizacije.
 
„Bosnalijekova iznimna posvećenost i iskreno prijateljstvo prema SOS Dječijim selima BiH je jedan od najljepših primjera partnerstva koje imamo s korporativnim donatorima. Posebno je važno naglasiti da je Bosnalijek kroz proteklih 12 godina koliko podržava SOS porodicu mame Fikrete istinski utjecao na promjene u društvu, omogućavajući da četrnaest djevojčica i dječaka bez roditeljskog staranja odrasta u porodičnom modelu brige, uz najbolje uvjete za obrazovanje, rast i razvoj. Neki od njih već su uspješni, mladi, samostalni ljudi" istaknuo je Siniša Baljo, direktor za razvoj programa SOS Dječijih sela BiH.
 
„Prijateljske veze koje su radnici Bosnalijeka izgradili s djecom, njihova briga za dobrobit djece i kontinuirana podrška zasigurno ih stavlja na listu najboljeg i najdragocjenijeg prijatelja naše organizacije", dodao je Baljo.
 
„Veoma smo ponosni i sretni, jer imamo priliku da budemo dio zajednice SOS Dječijeg sela. Naše trajno opredjeljenje je podrška organizaciji koja nesebično nastoji da osigura topli dom za svako dijete, koja pruža ljubav, poštovanje, sigurnost i porodicu dječacima i djevojčicama, čije djetinjstvo nije bezbrižno započelo. Jasnog smo uvjerenja da je uspjeh vrijedan tek onda kada ga možemo podijeliti sa onima kojima je naša podrška potrebna. A djeca su naše najveće blago, naša budućnost. Ulaganje u zdrav i bezbrižan život naše djece ujedno je ulaganje u razvoj našeg društva", naglasio je direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović.
 
Pored redovnih godišnjih donacija, Bosnalijek stipendira djecu iz SOS porodice te omogućuje da mladi kada dođe vrijeme za to obave praksu u ovoj kompaniji, dok radnici kompanije obilježavaju rođendane djece iz SOS porodice koju podržavaju.
 

maj 19. 2014
Ranije objavljeno
Bosnalijek i ove godine osigurao poklone prvačićima, a roditeljima slob ... Organizirano druženje i uručeni pokloni za penzionere Bosnalijeka Ambasadorica Savezne Republike Nigerije posjetila Bosnalijek Danski novinari uvjerili se u vrhunski kvalitet Bosnalijeka Bosnalijek uputio pomoć građanima poplavljenih područja Unsko-sanskog ka ... Sa prihodima od 221,1 milion KM, Bosnalijek u 2022. godini ostvario hist ... Bosnalijek obilježio Ljubičasti dan u Tuzli, Travniku i Bihaću Radnici Bosnalijeka organizovali akciju dobrovoljnog darivanja krvi Bosnalijek i Abdi Ibrahim potpisali Ugovor o saradnji - počinje plasman ... Bosnalijek organizovao stručna predavanja u Tuzli

oktobar 04. 2023 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%