PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

Bosnalijek generalni sponzor najvećeg kongresa farmaceuta u Bosni i Hercegovini

Bosnalijek, najveća domaća farmaceutska kompanija i jedan od regionalnih lidera u farmaceutskoj industriji, generalni je sponzor V Kongresa magistara farmacije Bosne i Hercegovine sa međunarodnim učešćem, koji se održava u Hotelu Hills u Sarajevu od 09. do 12. novembra.


Bosnalijek generalni sponzor najvećeg kongresa farmaceuta u Bosni i Hercegovini

Do sada najveći kongres ovog tipa u Bosni i Hercegovini realizira se u organizaciji Komore magistara farmacije Federacije Bosne i Hercegovine, Farmaceutske komore Republike Srpske i Farmaceutskog društva Republike Srpske, na temu „Kompetencije farmaceuta – od dizajna lijekova do uspješnog tretmana bolesti".

Generalni direktor Bosnalijeka Adnan Hadžić ističe da je Bosnalijek svjestan značaja uloge magistara farmacije u zdravstvenom sistemu te da je ova kompanija uvijek nastojala biti podrška unapređenju rada magistara farmacije i partner njihovih krovnih udruženja u BiH.

Vjerujemo da je ovogodišnji kongres izvanredna platforma za razmjenu znanja, ideja i napretka u farmaceutskoj oblasti. Posebno nam je drago što će predstavnici naše kompanije imati priliku govoriti o temi koja je izuzetno važna, ne samo za nas u BiH već i globalno, a tiče se racionalne upotrebe antibiotika i alternativama u liječenju. Bosnalijekova posvećenost inovacijama, istraživanju i razvoju modernih i kvalitetnih lijekova u skladu je sa ciljevima Kongresa. Zadovoljstvo nam je što smo dali doprinos u omogućavanju dijaloga među stručnjacima iz BiH i svijeta te promoviranju zajedničkih napora u rješavanju važnih pitanja o zaštiti zdravlja, čemu smo kao vodeća farmaceutska kompanija u BiH maksimalno posvećeni", poručio je Hadžić.

Predsjednik Komore magistara farmacije Federacije BiH, mr ph. Marin Crnogorac kaže kako je ovogodišnji kongres najveći događaj ovakve vrste ikada organiziran u BiH i predstavlja krunu ogromnih napora uloženih u njegovu pripremu.

Sigurno je da će Sarajevo biti regionalni centar farmaceutske industrije u narednim danima i zaista smo ponosni na veliki broj učesnika, gostiju i renomiranih stručnjaka, kako iz BiH tako i iz brojnih drugih država. Imamo sjajne predavače koji će govoriti o aktuelnim temama", naglasio je Crnograc.

novembar 10. 2023
Ranije objavljeno
Bosnalijek sponzor Simpozija otorinolaringologije i hirurgije glave i vr ... Više od 20 godina Bosnalijek podržava prvu porodicu iz SOS Dječijih sela ... U Bosnalijeku i ove godine obilježen Svjetski dan dijabetesa Bosnalijek podržao sponzorstvom 8. Studentski kongres Hrana – Ishrana – ... Bosnalijek generalni sponzor najvećeg kongresa farmaceuta u Bosni i Herc ... Održana Škola EKG-a i srčanih aritmija Bosnalijek ponosni sponzor ovogodišnje sarajevske „Gimnazijade“ U Sarajevu otvoren prvi Muzej farmacije u BiH Bosnalijek podržao održavanje Festivala mentalnog zdravlja U Budvi održan III Simpozij o atrijalnoj fibrilaciji (AF Sonar)

februar 29. 2024 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%