PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

Bosnalijek podržao održavanje Festivala mentalnog zdravlja

Najveći domaći proizvođač lijekova Bosnalijek podržao je ovogodišnji „Festival mentalnog zdravlja“ koji se održava u periodu od 9. do 11. oktobra 2023. godine u Sarajevu.


Bosnalijek podržao održavanje Festivala mentalnog zdravlja

Festival organizira Udruženje Menssana u saradnji sa JU Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo povodom obilježavanja 10. oktobra, Međunarodnog dana mentalnog zdravlja. U sklopu Festivala planirana je šetnja od ARIA Centra do Kamernog teatra 55, panel diskusija o mentalnom zdravlju, radionica o mentalnom zdravlju za srednjoškolce, kao i izvođenje pozorišne predstave „Sin" u režiji Dine Mustafića u Kamernom teatru 55. 

Svjetska zdravstvena organizacija definira zdravlje kao stanje potpunog fizičkog, psihičkog i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i nemoći. Stoga je jasno da nema zdravlja bez mentalnog zdravlja. Jedan od najvećih problema u očuvanju mentalnog zdravlja je strah od stigmatizacije koji je potrebno eliminirati. Kao kompanija koja je posvećena očuvanju ukupnog zdravlja, Bosnalijek podržava sve aktivnosti koje doprinose otklanjanju ovakvih strahova i očuvanju mentalnog zdravlja. Drago nam je što imamo priliku podržati Festival mentalnog zdravlja, koji predstavlja odličan način da se o ovom pitanju govori u javnosti, naročito sa mladim osobama koje su u fokusu ovogodišnjeg festivala”, poručili su iz Bosnalijeka.   oktobar 10. 2023
Ranije objavljeno
Bosnalijek sponzor Simpozija otorinolaringologije i hirurgije glave i vr ... Više od 20 godina Bosnalijek podržava prvu porodicu iz SOS Dječijih sela ... U Bosnalijeku i ove godine obilježen Svjetski dan dijabetesa Bosnalijek podržao sponzorstvom 8. Studentski kongres Hrana – Ishrana – ... Bosnalijek generalni sponzor najvećeg kongresa farmaceuta u Bosni i Herc ... Održana Škola EKG-a i srčanih aritmija Bosnalijek ponosni sponzor ovogodišnje sarajevske „Gimnazijade“ U Sarajevu otvoren prvi Muzej farmacije u BiH Bosnalijek podržao održavanje Festivala mentalnog zdravlja U Budvi održan III Simpozij o atrijalnoj fibrilaciji (AF Sonar)

februar 29. 2024 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%