PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

Bosnalijek slavi 65 godina uspješnog rada

Najveća bh. farmaceutska kompanija Bosnalijek ove godine slavi 65 godina uspješnog rada. Od skromnog proizvođača lijekova, koji je davne 1951. godine započeo svoju djelatnost, Bosnalijek je danas ne samo ponos BiH, već i prepoznatljiv brend u 13 zemalja širom svijeta.


Bosnalijek slavi 65 godina uspješnog rada
Nakon revitalizacije poslovanja, Bosnalijek posljednjih nekoliko godina bilježi sve bolje i uspješnije prodajne rezultate, kako na domaćem tržištu, tako i na izvoznim tržištima. U 2015. godini Bosnalijek je zabilježio više od 122 miliona KM prihoda od prodaje, što predstavlja višemilionski rast u odnosu na prethodnu godinu. Također, kontinuirano bilježi pozitivan trend i na izvoznim tržištima, na kojima je u 2015. godini, ostvario 79 miliona KM, odnosno 65 posto ukupnog prihoda od prodaje.


Uporedo s rastom prodaje, ova uspješna bh. kompanija u protekle je dvije godine značajno proširila i svoj proizvodni asortiman.

„Pratimo svjetske trendove i poslujemo u korak s njima. Naš asortiman proširili smo s 48 novih proizvoda. Porast svjetskog trenda samoliječenja potaknuonas je za proizvodnjom dodataka prehrani. Trenutno na tržištu imamo osam dodataka prehrani farmaceutskog kvaliteta. Na tržište smo plasirali i novih 29 receptnih lijekova, te 11 lijekova koji se izdaju bez ljekarskog recepta", naglasio je direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović.

Korporativna politika Bosnalijeka podržava stručnost, inovativnost, spremnost na učenje i posvećenost poslu. Otvaranje novih radnih mjesta i razvoj stručnjaka jedan je od strateških fokusa Bosnalijeka.

„Trenutno je zaposleno 847 radnika, od kojih je gotovo polovina s visokom stručnom spremom. Samo u proteklih dvije godine zaposlili smo 86 novih zaposlenika", rekao je direktor Uzunović, te istaknuo: „Vjerujemo u sebe, vjerujemo u kvalitet naših proizvoda koji se prodaju širom svijeta, vjerujemo u ostvarenje naše vizije."

U godini kada proslavlja 65 godina uspješnog rada, Bosnalijek sa zadovoljstvom ističe činjenicu da su različiti nivoi vlasti u zemlji konačno prepoznali potencijal i značaj domaćih proizvođača i napravili pozitivan iskorak u odnosu prema njima.

Kao društveno odgovorna kompanija, Bosnalijek svoje poslovne uspjehe dijeli sa širom društvenom zajednicom te, u skladu sa svojom misijom unapređenja kvaliteta života, pruža maksimalnu podršku kvalitetnim i vrijednim projektima i manifestacijama u oblasti kulture, zdravlja, sporta, nauke i obrazovanja.
 
 

august 14. 2016
Ranije objavljeno
Bosnalijek i ove godine osigurao poklone prvačićima, a roditeljima slob ... Organizirano druženje i uručeni pokloni za penzionere Bosnalijeka Ambasadorica Savezne Republike Nigerije posjetila Bosnalijek Danski novinari uvjerili se u vrhunski kvalitet Bosnalijeka Bosnalijek uputio pomoć građanima poplavljenih područja Unsko-sanskog ka ... Sa prihodima od 221,1 milion KM, Bosnalijek u 2022. godini ostvario hist ... Bosnalijek obilježio Ljubičasti dan u Tuzli, Travniku i Bihaću Radnici Bosnalijeka organizovali akciju dobrovoljnog darivanja krvi Bosnalijek i Abdi Ibrahim potpisali Ugovor o saradnji - počinje plasman ... Bosnalijek organizovao stručna predavanja u Tuzli

oktobar 04. 2023 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%