COVID 19 / AKTUELNE INFORMACIJE
Naš osnovni zadatak, dok traje pandemija, jeste sačuvati zdravlje naših radnika i osigurati nesmetano snabdijevanje tržišta našim proizvodima.

COVID-19

COVID-19
Povratak u školu treba snažan imunitet
Povratak u škole nakon raspusta, sa jedne strane, donosi radost zbog povratka u đačke klupe, a sa druge strane i zabrinutost zbog toga što još uvijek postoji rizik od zaraze koronavirusom.
Više
COVID-19
Kako razlikovati simptome COVID-19 od prehlade i alergije?
U skupini simptoma oboljenja disajnog sistema nekada se nije jednostavno snaći, naročito ako je riječ o simptomima koji se mogu često i preklapati.
Više
COVID-19
LABORATORIJA IZ SAD-a DOKAZALA SNAŽNO INHIBITORNO DJELOVANJE Lysobact P Spray®-a NA KORONAVIRUSE
Nedavno okončano ispitivanje provedeno na Odjelu za mikrobiologiju i imunologiju Univerziteta u Sjevernoj Karolini u Sjedinjenim Američkim Državama, potvrdilo je da Lysobact P Spray® sprečava razvoj mišijeg koronavirusa (M-CoV) koji se još naziva virus mišijeg hepatitisa (MHV).
Više
KORONAVIRUS
LYNASE sprej, kombinacija slane vode i lizozima, u borbi protiv koronavirusa
Dolaze nam jesen i zima, razdoblja hladnog vremena tokom kojeg ćemo najviše vremena provoditi u zatvorenim prostorima. Zrak u neprovjetrenim prostorima je najčešće suh i pregrijan što isušuje sluznice disajnih organa, prije svega nosnu sluznicu. Smanjeno vlaženje povećava ranjivost sluznice i sklonost upali uz otjecanje sluznice, te povećava mogućnost naseljavanja raznih mikroorganizama, najčešće respiratornih virusa.
Više
KORONAVIRUS
SPREJ – NAJEFIKASNIJI NAČIN UNOŠENJA VITAMINA D3 U ORGANIZAM
Brojna medicinska istraživanja pokazala su izuzetan značaj održavanja potrebnih nivoa vitamina D3 u organizmu primjenom različitih suplemenata, s obzirom da je uobičajenom ishranom teško održati potrebni nivo ovog nutrijenta u organizmu. No, ono što je jednako važno jeste i na koji način vršimo nadopunu vitamina D3.
Više
POVRATAK U ŠKOLU
Povratak u školu treba snažan imunitet
Povratak u škole nakon raspusta te specifičnih uslova zbog epidemiološke situacije zbog koje su djeca pohađala nastavu online, sa jedne strane donosi radost zbog povratka u đačke klupe a s druge strane donosi određenu zabrinutost zbog toga što još uvijek postoji rizik za obolijevanje od koronavirusa.
Više
POMOĆ PENZIONERIMA
BOSNALIJEK SVOJIM PENZIONERIMA PODIJELIO PAKETE SA LIJEKOVIMA I UPLATIO FINANSIJSKU POMOĆ
Nastavljajući tradiciju da svake godine svojim bivšim zaposlenicima dodjeljuje prigodne poklone, Bosnalijek je ovaj put osigurao dostavu paketa sa lijekovima svim svojim penzionerima.
Više
Saopštenje za javnost
BOSNALIJEK DONIRAO LIJEKOVE USTANOVAMA ZA BRIGU O DJECI I OMLADINI, HUMANITARNIM ORGANIZACIJAMA I ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA
Najveći bosanskohercegovački proizvođač lijekova Bosnalijek od početka pandemije COVID-19 u potpunosti je svoje poslovanje fokusirao na snabdijevanje medicinskih ustanova i građana Bosne i Hercegovine svim svojim proizvodima.
Više
OJAČAJTE IMUNITET
POMOZITE ORGANIZMU DA NADOKNADI VITAMIN D TOKOM UČESTALOG BORAVKA KUĆI
Vitamin D jača imunološki sistem i važan je faktor u borbi protiv svih vrsta infekcija. Nedostatak vitamina D, tokom zimskih mjeseci kad je manje sunca, povezan je sa većom učestalošću bolesti koje se češće javljaju zimi, poput respiratornih virusnih infekcija.
Više
Korona virus
Za jači imunitet - Kako nos i usta učiniti otpornijim na prolazak virusa?
Svi uzročnici virusnih infekcija, pa tako i koronavirus, u organizam najčešće ulaze na nos i usta. Zbog toga se u okviru preventivnih mjera, među kojima je naročito važno izbjegavanje dodirivanja usta i nosa i higijena ruku, preporučuje i očuvanje sluznice usne i nosne šupljine.
Više
COVID-19
Dok traje kriza uzrokovana pandemijom COVID 19 snabdijevanje tržišta Bosne i Hercegovine prioritet za Bosnalijek
Unatoč teškoj situaciji uslovljenoj pandemijom COVID-19, Bosnalijek d.d. Sarajevo radi punim kapacitetom, a njegovi radnici čine sve što je u njihovoj moći da osiguraju nesmetano snabdijevanje tržišta u Bosni i Hercegovini.
Više
COVID-19
Kontinuirano provodimo mjere kako bi se maksimalno zaštitili radnici
Od početka krize, sa proglašenjem epidemije virusa COVID - 19 u Bosnalijeku je prioritet zaštita zdravlja uposlenika. Svjesni značaja Bosnalijeka za društvenu zajednicu i neophodnosti nastavka rada, kako država ne bi došla u situaciju deficita osnovnih lijekova, uveden je niz zaštitnih mjera, kako bi se spriječila pojava i širenje COVID - 19 među uposlenicima, što je trenutno naša osnovna misija.
Više

april 25. 2024 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%