PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

Novo iz Bosnalijeka - PHARYNGAL® sprej za bolno, nadraženo i upaljeno grlo

Bosnalijek je obogatio farmaceutski bezreceptni asortiman novim proizvodom iz grupe lijekova za lokalnu terapiju sluznice ždrijela pod nazivom PHARYNGAL®. Lijek je dostupan u savremenoj i jednostavno primjenjivoj farmaceutskoj formulaciji spreja za usnu sluznicu.


Predstavlja kombinaciju antiseptika i lokalnog anestetika. Djeluje antimikrobno i analgetski, te je namijenjen za simptomatsko liječenje bolnog, nadraženog i upaljenog grla. Olakšava prateće simptome, prije svega iritirajući bol i osjećaj žarenja u grlu, te nelagodu pri gutanju.

PHARYNGAL® sprej tretira sluznicu cijele usne šupljine, posebno mjesta gdje se mikroorganizmi zadržavaju. Sadrži mentol koji osvježava dah. Namijenjen je odraslim osobama i djeci starijoj od pet godina. Ne sadrži šećer, te je pogodan za primjenu i kod osoba koje imaju dijabetes melitus. Dostupan je u svim apotekama širom FBiH po prihvatljivim cijenama.

Ovaj lijek bit će uskoro dostupan i na Bosnalijekovim važnim tržištima Jugoistočne Evrope, CISa i Rusije, na kojima Kompanija registrira snažan rast prometa.

Odgovornim razvojem proizvodnog portfolija, prateći savremene farmakoterapijske trendove, Bosnalijek u skladu sa svojom misijom doprinosi unapređenju kvaliteta života pacijenata.

Bosnalijekov proizvodni asortiman trenutno obuhvata 145 proizvoda, od kojih je 137 lijekova različitih farmaceutskih formi i jediničnih doza, baziranih na 79 različitih aktivnih supstanci, jedan dodatak prehrani, tri dezinficijensa za medicinsku upotrebu i četiri dezinficijensa za široku potrošnju. Struktura proizvodnog programa je fokusirana na lijekove masovne terapijske primjene. U posljednje dvije decenije Bosnalijek je lansirao 85% svog proizvodnog programa.


august 5. 2014
Ranije objavljeno
Više od 20 godina Bosnalijek podržava prvu porodicu iz SOS Dječijih sela ... U Bosnalijeku i ove godine obilježen Svjetski dan dijabetesa Bosnalijek podržao sponzorstvom 8. Studentski kongres Hrana – Ishrana – ... Bosnalijek generalni sponzor najvećeg kongresa farmaceuta u Bosni i Herc ... Održana Škola EKG-a i srčanih aritmija Bosnalijek ponosni sponzor ovogodišnje sarajevske „Gimnazijade“ U Sarajevu otvoren prvi Muzej farmacije u BiH Bosnalijek podržao održavanje Festivala mentalnog zdravlja U Budvi održan III Simpozij o atrijalnoj fibrilaciji (AF Sonar) Bosnalijek i ove godine osigurao poklone prvačićima, a roditeljima slob ...

decembar 02. 2023 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%