PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

Organizirano druženje i uručeni pokloni za penzionere Bosnalijeka

Nastavljajujući tradiciju brige i zahvalnosti prema bivšim radnicima, u Bosnalijeku je i ove godine upriličeno druženje penzionera. U ugodnoj atmosferi evocirane su uspomene na brojne uspjehe koje je kompanija ostvarila u više od 70 godina postojanja, a svim penzionerima uručeni su prigodni pokloni te im je osigurana i određena finansijska podrška.


Organizirano druženje i uručeni pokloni za penzionere Bosnalijeka

Generalni direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović poručio je da su radnici Bosnalijeka tokom proteklih decenija bili ključni pokretač razvoja kompanije i svih uspjeha koji su ostvareni.

"Zadovoljstvo nam je što imamo priliku organizirati druženje za nekadašnje radnike kompanije i što se oni uvijek rado odazovu našem pozivu. Ovo potvrđuje da su svi koji rade ili su radili u Bosnalijeku zaista posebno vezani ne samo za kompaniju već i međusobno, a posebno smo ponosni na sve što smo zajedničkim radom postigli. Bosnalijek je danas najveći proizvođač lijekova u BiH i jedan od regionalnih lidera u farmaceutskoj industriji, koji posluje u 28 država na četiri kontinenta. Sve ovo ne bi bilo moguće bez truda i rada svih radnika Bosnalijeka. Našim penzionerima, prije svega, želim dobro zdravlje i još mnogo ovakvih druženja", poručio je Uzunović.

Bosnalijek je danas lider poslovne zajednice u Bosni i Hercegovini, koji je 2022. godine zabilježio rekordne poslovne rezultate. Proizvodni portfolio Bosnalijeka obuhvata čak 244 proizvoda koje milioni ljudi svakodnevno koriste širom svijeta. Obzirom da je Bosnalijek jedna od rijetkih farmaceutskih kompanija u regiji koja je zadržala vlastiti program istraživanja i razvoja u koji kontinuirano ulaže, u budućnosti se očekuje daljnja ekspanzija poslovanja, kako u Bosni i Hercegovini, tako i na inostranim tržištima.juli 13. 2023
Ranije objavljeno
Više od 20 godina Bosnalijek podržava prvu porodicu iz SOS Dječijih sela ... U Bosnalijeku i ove godine obilježen Svjetski dan dijabetesa Bosnalijek podržao sponzorstvom 8. Studentski kongres Hrana – Ishrana – ... Bosnalijek generalni sponzor najvećeg kongresa farmaceuta u Bosni i Herc ... Održana Škola EKG-a i srčanih aritmija Bosnalijek ponosni sponzor ovogodišnje sarajevske „Gimnazijade“ U Sarajevu otvoren prvi Muzej farmacije u BiH Bosnalijek podržao održavanje Festivala mentalnog zdravlja U Budvi održan III Simpozij o atrijalnoj fibrilaciji (AF Sonar) Bosnalijek i ove godine osigurao poklone prvačićima, a roditeljima slob ...

decembar 02. 2023 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%