PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

Poziv za učešće na takmičenju prikaza slučaja – Bosnalijek Case Report League 2019 (BCRL 2019) za ljekare porodične/obiteljske medicine – članove Udruženja doktora porodične/obiteljske medicine KS

Posebno nam je zadovoljstvo uputiti poziv svim ljekarima porodične/obiteljske medicine, članovima Udruženja doktora porodične/obiteljske medicine KS, da učestvuju u takmičenju prikaza slučaja – Bosnalijek Case Report League 2019 (BCRL 2019).


Poziv za učešće na takmičenju prikaza slučaja – Bosnalijek Case Report League 2019 (BCRL 2019) za ljekare porodične/obiteljske medicine – članove Udruženja doktora porodične/obiteljske medicine KS

Bosnalijek Case Report League 2019je projekat koji ima za cilj da podstakne i ohrabri mlade kolege u njihovoj edukaciji, prezentiranju radova - prikaza slučaja, naučnoistraživačkom radu, međusobnom upoznavanju i razmjeni iskustava iz prakse.

Svoje radove možete poslati na e-mail adresu CaseReport.League@Bosnalijek.ba u formi PowerPoint prezentacije, najkasnije do 30.06.2019. godine.

Rad treba da sadrži ime/imena autora, naziv ustanove, uvod, prikaz slučaja i zaključak.

Prikaz slučaja predstavlja najvažniji dio rada i treba da sadrži osnovne podatke o pacijentu (poštujući privatnost pacijenta), opis kliničke slike, anamnezu bolesti, dijagnostičke procedure koje su sprovedene, terapiju koja se ordinira, te ishod ili ishode terapije.

U sklopu prikaza slučaja možete prikazati i sva druga oboljenja koja je pacijent imao ili trenutno ima, a koja su mogla imati uticaj na oboljenje/slučaj koje namjeravate prikazati. Također, u zaključku navedite ishod liječenja, te uticaj navedenog slučaja na vašu buduću praksu.

Kriteriji koji će se uzimati kod ocjenjivanja su zanimljivost i kompleksnost slučaja, dokumentiranost, odnosno prikaz dijagnostičkih metoda, uključenost drugih medicinskih i nemedicinskih službi, članova porodice, ispravnost ordinirane terapije i doprinos slučaja nauci.

Stručna komisija koju čine ugledni članovi Udruženja doktora porodične/obiteljske medicine KS će ocjenjivati stručne radove, pri čemu će svaki rad bodovati od 1 do 10, a 10 radova koji budu imali najveći broj bodova bit će prezentirani na finalnom eventu Bosnalijek Case Report League, koji će se održati u Sarajevu 14.11.2019. godine.

Tri najbolja rada bit će nagrađena odlaskom u Berlin na WONCA Europe Region Conference 2020. godine, sa svim plaćenim troškovima. Naravno i ostalih sedam radova dobit će vrijedne nagrade.

Budite dio uspješne priče i učestvujte u takmičenju Bosnalijek Case Report League 2019.april 10. 2019
Ranije objavljeno
Bosnalijek i ove godine osigurao poklone prvačićima, a roditeljima slob ... Organizirano druženje i uručeni pokloni za penzionere Bosnalijeka Ambasadorica Savezne Republike Nigerije posjetila Bosnalijek Danski novinari uvjerili se u vrhunski kvalitet Bosnalijeka Bosnalijek uputio pomoć građanima poplavljenih područja Unsko-sanskog ka ... Sa prihodima od 221,1 milion KM, Bosnalijek u 2022. godini ostvario hist ... Bosnalijek obilježio Ljubičasti dan u Tuzli, Travniku i Bihaću Radnici Bosnalijeka organizovali akciju dobrovoljnog darivanja krvi Bosnalijek i Abdi Ibrahim potpisali Ugovor o saradnji - počinje plasman ... Bosnalijek organizovao stručna predavanja u Tuzli

oktobar 04. 2023 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%