PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

Treća generacija studenata američkog Univerziteta Yale posjetila Bosnalijek

Studenti prve i druge godine poslovnih studija prestižnog američkog Univerziteta Yale, u okviru studijskog putovanja po zemljama Balkana, posjetili su danas 13. marta 2019. godine, Bosnalijek.


Treća generacija studenata američkog Univerziteta Yale posjetila Bosnalijek

Ovo je treća godina zaredom, kako je Bosnalijek polazna tačka studijskog putovanja postdiplomaca sa Yalea.

„Bosnalijek i historija ove kompanije mogu ponuditi mnogo znanja američkim studentima", istakla je za medije Ivana Katić, profesorica na Yaleu i vođa puta.

U izjavi za Fenu, profesorica Katić je istakla:

„Vidjeti kompaniju koja je prošla kroz mnogo toga, a nikada nije obustavila poslovanje, te uspješno posluje u BiH, ali i na stranim tržištima, za ove studente je veliko iskustvo. Ovdje imaju uvid kako funkcionišu kompanije van granica Amerike. Impresionirani smo profesionalnošću i poslovanjem Bosnalijeka, a da ne pričamo o gostoprimstvu na koje uvijek naiđemo."

Studenti su imali priliku pogledati korporativni film, te poslušati prezentaciju dr Melihe Mehić, korporativnog medicinskog savjetnika koja je za medije istakla da je posjeta studenata sa Yalea postala tradicija, te da ovi mladi ljudi mogu mnogo toga naučiti u vodećoj bh. farmaceutskoj kompaniji. 

„Drago nam je što imamo priliku da prezentujemo naš portfolio s osvrtom na ključne brendove, suštinu poslovanja, naučnoistraživačke radove i kliničke studije. Želimo im prikazati nove proizvode na kojima radimo, a mnogi naši proizvodi zanimljivi su i američkom tržištu jer služe za liječenja kardiovaskularnih oboljenja, šećernih bolesti, depresije, a to su sve bolesti koje se nalaze visoko na ljestvici zastupljenosti u SAD-u", dodala je dr Mehić u izjavi za medije.

U razgovoru sa predstavnicima medija, student Yalea Chase Byerly, izjavio je da je veliko iskustvo posjetiti kompaniju ovakvog renomea, koja ima opsežnu strategiju poslovanja i može pružiti dosta kvalitetnih informacija studentima iz SAD-a koji žele saznati kako funkcioniraju kompanije izvan te zemlje. 

„Želimo saznati nešto više o korporativnoj strategiji Bosnalijeka, ali i načinima regulacije oblasti farmaceutike u BiH i zemljama regiona. Sigurni smo da je ova oblast drugačije uređena nego u SAD-u. Bosnalijek je prva kompanija na listi posjeta, posjetit ćemo i nekoliko drugih velikih kompanija u regionu", dodao je Byerly. 

Studenti su imali priliku obići nove laboratorije Kontrole kvaliteta i Razvojni centar. Nisu krili oduševljenje onim što su vidjeli i uputili su veliko hvala svim kolegama i kolegicama koji su doprinijeli da organizacija posjete bude odlična.

Sudenti će se upoznati i o drugim aspektima rada Bosnalijeka, kao što je proizvodnja tokom ratnih godina u Sarajevu, a tu je i uvijek  interesantna tema - veliki broj zaposlenih žena u ovoj kompaniji, koje trenutno čine oko 60 posto radne snage. mart 13. 2019
Ranije objavljeno
Bosnalijek sponzor Simpozija otorinolaringologije i hirurgije glave i vr ... Više od 20 godina Bosnalijek podržava prvu porodicu iz SOS Dječijih sela ... U Bosnalijeku i ove godine obilježen Svjetski dan dijabetesa Bosnalijek podržao sponzorstvom 8. Studentski kongres Hrana – Ishrana – ... Bosnalijek generalni sponzor najvećeg kongresa farmaceuta u Bosni i Herc ... Održana Škola EKG-a i srčanih aritmija Bosnalijek ponosni sponzor ovogodišnje sarajevske „Gimnazijade“ U Sarajevu otvoren prvi Muzej farmacije u BiH Bosnalijek podržao održavanje Festivala mentalnog zdravlja U Budvi održan III Simpozij o atrijalnoj fibrilaciji (AF Sonar)

februar 29. 2024 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%