PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

U Budvi održan III Simpozij o atrijalnoj fibrilaciji (AF Sonar)

Treći po redu, Simpozij o atrijalnoj fibrilaciji (AF Sonar), održan je u Budvi od 28. septembra do 1. oktobra 2023. godine.


U Budvi održan III Simpozij o atrijalnoj fibrilaciji (AF Sonar)

Atrijalna fibrilacija je najčešći tip nepravilnog i iregularnog rada srca (aritmija). Može se javiti u svakoj životnoj dobi, međutim češća je kod starije populacije i muškaraca. Veoma je važno prepoznati ovaj poremećaj srčanog ritma i pravovremeno djelovati adekvatnom terapijom.

Trodnevni Simpozij pod motom „Sve što trebate znati o atrijalnoj fibrilaciji na jednom mjestu", obuhvatio je brojne teme o atrijalnoj fibrilaciji, od definicije, podjele i kliničkih ishoda do dijagnostičkih procjena i preporuka za liječenje.

Simpozij je bio interaktivnog karaktera sa radionicama, razmjenom iskustava iz svakodnevne prakse, te podjelom edukativnog materijala i certifikata o učešću na samom kraju edukacije.

Predavači su bili eminentni stručnjaci iz oblasti kardiologije, a Simpoziju je prisustvovalo 45 ljekara iz cijele Bosne i Hercegovine.

U okviru Simpozija, održano je i stručno predavanje Bosnalijeka o rivaroksabanu, lijeku iz skupine oralnih antikoagulanasa. Ovu izuzetnu prezentaciju održao je dr. Jasenko Radović  specijalista interne medicine, subspecijaslista kardiologije.

Učesnici Simpozija  imaju pozitivne impresije o edukaciji i  organizaciji Simpozija,  izrazili su oduševljenje  programom i konceptom edukacije, te su uputili čestitke i pohvale zaposlenicima Bosnalijeka, koji su se potrudili da i ovaj događaj prođe u najboljem redu i ispuni sva očekivanja.
 oktobar 4. 2023
Ranije objavljeno
Bosnalijek sponzor Simpozija otorinolaringologije i hirurgije glave i vr ... Više od 20 godina Bosnalijek podržava prvu porodicu iz SOS Dječijih sela ... U Bosnalijeku i ove godine obilježen Svjetski dan dijabetesa Bosnalijek podržao sponzorstvom 8. Studentski kongres Hrana – Ishrana – ... Bosnalijek generalni sponzor najvećeg kongresa farmaceuta u Bosni i Herc ... Održana Škola EKG-a i srčanih aritmija Bosnalijek ponosni sponzor ovogodišnje sarajevske „Gimnazijade“ U Sarajevu otvoren prvi Muzej farmacije u BiH Bosnalijek podržao održavanje Festivala mentalnog zdravlja U Budvi održan III Simpozij o atrijalnoj fibrilaciji (AF Sonar)

februar 29. 2024 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%