PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

U Sarajevu održan IX Kongres kardiologa BiH

IX Kongres kardiologa Bosne i Hercegovine održan je od 13. do 16. oktobra u Sarajevu, pod pokroviteljstvom Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine te generalnim sponzorstvom najveće farmaceutske kompanije Bosnalijek.


U Sarajevu održan IX Kongres kardiologa BiH

Za organizaciju Kongresa je tradicionalno bilo zaduženo Udruženje kardiologa u Bosni i Hercegovini.

U prepunoj sali hotela Hills, 14. oktobra, održan je Bosnalijekov satelit simpozij na temu "Pozologija u kardiovaskularnoj farmakoterapiji – vlastita klinička istraživanja”, koji je privukao izuzetnu pažnju.

Ispred Bosnalijeka, predavanje su održale dr. Meliha Mehić, specijalista kliničke farmakologije i  dr. sc. Jasna Džananović Jaganjac, mr. ph.

Također, predavanja su održali i prim. dr. Zorica Hondo, specijalista interne medicine, subspecijalista kardiologije (KCUS), dr. sc. Faris Zvizdić, specijalista interne medicine, subspecijalista kardiologije (KCUS) i dr. sc. Daniela Lončar, specijalista interne medicine (UKC Tuzla).

Simpoziju je prisustvovalo više od 100 ljekara, a nakon završenih predavanja uslijedila je veoma interesantna diskusija na temu doziranja lijekova koji se koriste u tretmanu kardiovaskularnih oboljenja.

Program Kongresa se odvijao u četiri sale sa održanih 40 sesija, koje su organizovale Radne grupe Udruženja kardiologa u BiH te osam edukativnih satelitskih simpozija. Na Kongresu je učestvovalo 30 predavača iz BiH, kao i 45 predavača iz inostranstva (Evropa, Azija, SAD).

Obrađene su teme vezane za kardiologiju – od aritmije, srčane insuficijencije, valvularne bolesti, ishemijske bolesti srca, periferne cirkulacije/hirurgije do pedijatrijske kardiologije i E –kardiologije.

Cilj Kongresa je bio presjek svih savremenih dostignuća u dijagnostici, prevenciji i terapiji kardiovaskularnih bolesti, razmjena iskustava s domaćim i regionalnim ekspertima te uspostavljanje strategije čija će svrha biti uspostavljanje bolje saradnje Udruženja kardiologa BiH i drugih udruženja kardiologa u regiji i Evropi.
oktobar 18. 2022
Ranije objavljeno
Više od 20 godina Bosnalijek podržava prvu porodicu iz SOS Dječijih sela ... U Bosnalijeku i ove godine obilježen Svjetski dan dijabetesa Bosnalijek podržao sponzorstvom 8. Studentski kongres Hrana – Ishrana – ... Bosnalijek generalni sponzor najvećeg kongresa farmaceuta u Bosni i Herc ... Održana Škola EKG-a i srčanih aritmija Bosnalijek ponosni sponzor ovogodišnje sarajevske „Gimnazijade“ U Sarajevu otvoren prvi Muzej farmacije u BiH Bosnalijek podržao održavanje Festivala mentalnog zdravlja U Budvi održan III Simpozij o atrijalnoj fibrilaciji (AF Sonar) Bosnalijek i ove godine osigurao poklone prvačićima, a roditeljima slob ...

decembar 02. 2023 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%